Оцінка готелів, хостелів, кафе і ресторанів

від 3-х днів і від 4000 грн.,
всі види HoReCa, Київ і Україна

Оцінка готелів, хостелів, кафе і ресторанів проводиться

events1
  • – при укладенні договорів купівлі-продажу та страхування;
  • – при передачі майна в іпотеку / заставу;
  • – з метою прийняття майнових рішень;
  • – при майнових суперечках;
  • – при складанні фінансової звітності згідно з МСФЗ (IFRS) і П(С)БО;
  • – для побудови сценаріїв розвитку

Наші переваги

  • card$i+1

    Оперативна обробка інформації

  • card$i+1

    Робота на всій території України

  • card$i+1

    Розумні терміни проведення оцінки

  • card$i+1

    Конкурентні тарифи

  • card$i+1

    Високий рівень компетентності

Послуги

serv$i+1

Оцінка готелів

Оцінка готелів різний класів

від 10000 грн.

Оцінити
serv$i+1

Оцінка кафе / ресторанів

Оцінка закладів громадського харчування будь-якого формату

від 8000 грн.

Оцінити
serv$i+1

Оцінка заміських комплексів

Оцінка заміських готельно-ресторанних комплексів

від 10000 грн.

Оцінити

Досвід в оцінці готельно-ресторанного бізнесу

01

Оцінка мережі хостелів

Для цілей інвестування

assessment$i+1

02

Оцінка готелю

Для цілей передачі в забезпечення

assessment$i+1

03

Оцінка ресторанного комплексу

Для вирішення майнових суперечок

assessment$i+1

04

Оцінка мережі громадського харчування

Для фінансової звітності за П(С)БО

assessment$i+1

Етапи роботи

stage$i+1

Ознайомлення з об'єктом, укладання договору

stage$i+1

Аналіз вихідної інформації, вивчення ринків

stage$i+1

Проведення розрахунків, погодження результатів

stage$i+1

Формування і передача звіту про оцінку

Часті питання

Яка інформація необхідна для оцінки готельно-ресторанного бізнесу?

Для оцінки готельно-ресторанного бізнесу мінімально необхідна наступна інформація:
– сканкопіі документів, що підтверджують право власності / користування на об’єкти нерухомості;
– сканкопію технічного паспорта на об’єкт нерухомості;
– сканкопіі документів, що підтверджують право власності / право користування земельною ділянкою під об’єктом нерухомості (при наявності);
– перелік основних засобів.

Залежно від мети оцінки, може також запитуватись додаткова інформація:
– фінансова звітність або дані про доходи і витрати за останні 3 роки;
– сканкопіі документів на знак для товарів і послуг;
– дані про понесені витрати.

Дані переліки не є вичерпними, і можуть змінюватись в залежності від специфіки оцінюваного об’єкта.

Як визначається вартість готельно-ресторанного бізнесу?

При визначенні вартості готельно-ресторанного бізнесу можуть використовуватися такі підходи:
– майновий (витратний);
– дохідний;
– порівняльний.

Суть витратного підходу полягає в розрахунку вартості витрат на відтворення (відновлення) подібного об’єкта; в майновому підході враховується також вартість зобов’язань. Даний підхід, як правило, є основним при наявності негативних фінансових показників.

Для діючого бізнесу доцільно використовувати дохідний підхід, в основу якого закладено прогноз майбутніх фінансових потоків (доходів і витрат) з подальшим переведенням в поточну вартість шляхом дисконтування або прямої капіталізації.

Порівняльний підхід застосовується при наявності достатньої інформації по об’єктах порівняння. Його суть полягає у виявленні ціноутворюючих критеріїв з наступним внесенням необхідних коригувань і визначенням вартості.

В процесі оцінки може використовуватися як один, так і кілька підходів. При узгодженні результатів, отриманих з використанням різних підходів, перевага надається тому, який максимально відповідає базі і цілі оцінки.

Що враховується при оцінці готельно-ресторанного бізнесу?

При оцінці готельного бізнесу беруться до уваги:
– місце розташування;
– тип, склад і стан складових оцінюваного об’єкта;
– номерний фонд, супутні послуги;
– загальна і корисна площа об’єкта і земельної ділянки під ним;
– фінансові результати за останні 3 роки.

При оцінці закладів громадського харчування, як правило, враховуються такі параметри:
– місце розташування і кількість посадочних місць;
– правовий статус об’єкта нерухомості (власність / оренда), його загальна і корисна площа;
– фінансові результати за останні 3 роки;
– тип, склад і стан складових оцінюваного об’єкта.

Яка вартість послуг з оцінки та терміни її проведення?

Для визначення вартості послуг з оцінки та термінів її проведення нас цікавить наступне:
– тип і склад оцінюваного об’єкта;
– ключові параметри об’єкта (загальна і корисна площа, номерний фонд, кількість посадкових місць, види послуг, що надаються і т.п.);
– правовий статус об’єкта нерухомості (власність / оренда);
– адреса розташування;
– мета проведення оцінки.

Виходячи з цієї інформації ми формуємо бюджет робочого часу з вартістю і термінами проведення оцінки.

Оцінити